Producent
Rodzaj
Gatunek
Stopień palenia
Zawartość kofeiny
Cena
-
od
do
Kawa Woseba ziarnista
Kawa Woseba ziarnista to doskonała propozycja dla klientów, którzy poszukują aromatycznych, odpowiednio kwaskowatych mieszanek o wyważonym smaku i zapachu. Produkty sygnowane logo polskiej marki powstają ze starannie wyselekcjonowanych ziaren Arabica i Robusta, aby następnie zostać zamknięte w szczelnych, eleganckich opakowaniach, które znakomicie nadają się na prezent. W ofercie sklepu internetowego Aquamelior znalazła się kawa ziarnista Woseba Arabica, Cafe Brasil, Crema Gold, Mocca Fix, Espresso czy Bio Organic dostępna w opakowaniach po 500 g lub 1 kg. Po ich otwarciu powita Cię intensywny, przyjemny zapach, który po zaparzeniu rozniesie się po całym domu. Kawa Woseba jest doskonałym pomysłem na zapewnienie sobie codziennej dawki energii i stworzenie ulubionego, gorącego napoju na jeden z wielu możliwych sposobów. Odkryj zalety produktów Woseba dostępnych w naszym asortymencie w przystępnej cenie!
Jak zaczęła się historia kawy Woseba?
Historia marki Woseba rozpoczyna się w Ostrowie Wielkopolskim – to właśnie tam w styczniu 1991 r. powstała marka, której produkty wkrótce zagościły w kuchniach tysięcy Polaków. W tym samym roku przedsiębiorstwo wypuściło na rynek pierwszą kawę sygnowaną swoim logo, która cieszyła się taką popularnością, że już 3 lata później konieczne okazało się wybudowanie nowej fabryki. Od tego momentu polska firma nie zwalnia tempa, nieustannie wprowadzając do swojej oferty nowe rodzaje mieszanek. W 1999 r. Woseba wybudowała własną palarnię kawy, do której produkcji wykorzystuje importowane z Azji, Afryki i Ameryki Południowej ziarna. Po prawie 30 latach od rozpoczęcia działalności przedsiębiorstwo może pochwalić się rozbudowaną ofertą, w której na klientów czekają kawy ziarniste, mielone i instant zamknięte w hermetycznych opakowaniach.
Zalety kawy Woseba dostępnej w Aquamelior
Kawa Woseba nie bez powodu cieszy się tak ogromną popularnością. Polski producent w ciągu wielu lat obecności na rynku zdobył renomę i zaufanie klientów, którzy docenili jego mieszanki przede wszystkim za wysoką jakość w przystępnej cenie. Niewygórowany koszt zakupu opakowania kawy ziarnistej Woseba nie odbija się na intensywności jej aromatu i smaku – wszystkie ziarna są starannie sprawdzane przed dostawą do palarni, a sam proces palenia jest przeprowadzany zgodnie z najwyższymi standardami. Dzięki temu nawet po zmieleniu kawa Woseba nie traci swojego harmonijnego, delikatnego i charakterystycznego smaku. Nie bez znaczenia są szczelne opakowania, w których producent zamyka mieszanki – to właśnie one przedłużają trwałość kawy ziarnistej, jednocześnie chroniąc ziarna przed utratą zapachu i smaku. Produkty Woseba mogą być przygotowywane na wiele sposobów – tradycyjnie, w kawiarce czy ekspresie ciśnieniowym – oraz stanowią doskonałą bazę do przygotowania różnych rodzajów kawy – espresso, latte czy mocha.
Jak wybrać idealną kawę Woseba?
Prawdziwy smakosz kawy doskonale wie, że każda z dostępnych na rynku mieszanek jest niepowtarzalna i ma unikatowy, charakterystyczny dla danego rodzaju połączenia smak. Jak w takim razie wybrać idealną kawę Woseba? Pierwszym krokiem jest zwrócenie uwagi na stopień palenia ziaren – jasny, średni lub ciemny, który określa intensywność nie tylko aromatu, ale również smaku. Miłośnicy łagodnych mieszanek powinni wybierać te pierwsze, podczas gdy wielbicielom mocnej, czarnej kawy ziarnistej z pewnością do gustu przypadną ziarna ciemno palone. Smak gotowego napoju różni się także w zależności od wykorzystanych w nim typów kawowca. Te najpopularniejsze to Arabica i Robusta pochodzące ze ściśle kontrolowanych upraw na całym świecie. Kawa Woseba powstaje z ziaren z Ameryki Południowej i Azji. Wysoka jakość i nadzorowany proces produkcji pozwalają na wydobycie z nich maksimum aromatu i uzyskanie optymalnego stopnia kwasowości. Nie wiesz, która z dostępnych w Aquamelior przypadnie Ci do gustu? Każdy z produktów znajdujących się w naszym asortymencie został wzbogacony o szczegółowy opis, w którym znajdziesz między innymi informacje na temat rodzaju ziaren, ich pochodzenia oraz polecanego sposobu przyrządzenia.