Producent
Rodzaj
Skład ziaren
Waga
Stopień palenia
Zawartość kofeiny
Dostępność
Cena
-
od
do
Kawa Bazzara ziarnista
Szukasz kawy, która zachwyci Cię swoim aromatem, niebanalnymi nutami? Sprawdź kawę rzemieślniczą marki Bazzara, która dzięki tradycyjnym, naturalnym metodom wypalania zapewnia najwyższą jakość, głębie smaku.
Bazzara Dodicigrancru, Dolcevivace, Piacerepuro to jedne z najpopularniejszych propozycji włoskiej firmy. To 100% arabiki lub idealne mieszanki arabiki i robusty, które, oprócz pobudzenia, gwarantują przede wszystkim najwyższą przyjemność z picia kawy.
Kawa ziarnista Bazzara będzie idealna do przygotowania mocnego espresso, intensywnego cappuccino, czy delikatnej cafe latte. Starannie wyselekcjonowane, palone we Włoszech ziarna kuszą nutami prażonych orzechów, kandyzowanych owoców, czy kakao. To kawa, która doceniana jest przez baristów na całym świecie i Ty możesz ją mieć w swoim domu – wystarczy, że zrobisz zakupy w naszym sklepie internetowym.
Bazzara – włoska kawa rzemieślnicza
Bazzara to włoska firma produkująca wysokiej jakości kawę rzemieślniczą, bez chemii i sztucznych składników. Pochodzi z Triestu, miasteczka, które słynie z przetwórstwa kawy.
Czym charakteryzuje się kawa ziarnista Bazzara?
Ziarna sprowadzane m.in. z Ameryki, Azji oraz Afryki są starannie selekcjonowane, wybierane są tylko te, które spełniają standardy jakości. Odmienne stopnie palenia sprawiają, że kawa Bazzara spełnia oczekiwania różnych klientów, wpisując się w ich gusta. Natomiast zróżnicowane kompozycje smakowe powodują, że kawa nieodmiennie zaskakuje. Warto jeszcze dodać, że w przeciwieństwie do wielu innych firm (zwłaszcza tych posiadających produkcję na skalę przemysłową) Bazzara stosuje powolny proces palenia kawy, aby jak najlepiej odzwierciedlić smak ziaren.
Kawa Bazzara – rodzaje Włoska marka Bazzara oferuje:
• kawę 100% arabika;
• mieszankę arabiki i robusty w proporcjach 50/50, 70/30 lub 80/20.
W przypadku mieszanek ziaren każdy rodzaj wypalany jest osobno, dzięki czemu można w pełni wydobyć ich smak i aromat. Jednym z najpopularniejszych produktów jest kawa ziarnista Bazzara Dodicigrancru, będąca mieszanką 12 odmian arabiki. Jednocześnie wyróżnia ją niska zawartość kofeiny, to idealny wybór dla osób, które po kawę sięgają kilkukrotnie w ciągu dnia, nawet wieczorem. Bazarra Dolcevivace to natomiast intensywna mieszanka arabiki i robusty, która oprócz pełnego, zróżnicowanego smaku oferuje solidne pobudzenie. Dolcevivace uwiedzie Cię smakiem miodu i prażonych owoców. Sprawdzi się zarówno wtedy, gdy masz ochotę na espresso, jak i delikatną kawę z mlekiem. Warto wspomnieć jeszcze o Bazzara GranCappuccino, czyli mieszance ziaren arabika (80%) i robusta (20%). To kompozycja stworzona z myślą o miłośnikach cafe latte i cappuccino. Dzięki swojej intensywności, pozwala wyczuć słodkie oraz owocowe nuty mimo dodatku mleka.